Odată cu obiectivele gemene de reducere a costurilor şi maximizare a durabilităţii, presiunea asupra proiectării, funcţionării şi performanţei clădirilor continuă să crească. Tendinţa actuală înspre clădiri cu consum redus de energie sau aşa-numitele „clădiri cu consum de energie aproape de zero” reflectă schimbări radicale în maniera în care sunt proiectate şi construite clădirile pentru ca impactul lor asupra mediului să fie redus.
Mai mult de un sfert din emisiile de CO2 ale Europei reprezintă rezultatul încălzirii, iluminatului şi al aparatelor electrocasnice din casele noastre. 80% din aceste emisii sunt atribuite doar încălzirii spaţiului de locuit şi preparării apei calde menajere. Este limpede că trebuie să identificăm alternative şi mijloace mai eficiente de a ne încălzi casele şi apa.
Pompele de căldură adună energia stocată în sol, aer sau apă şi o transformă în climat interior ecologic sustenabil pentru clădire. Deoarece nu ard combustibili solizi, pompele de căldură sunt foarte ecologice şi vă ajută să vă atingeţi ţintele privind emisiile.