Cumpărarea unei pompe de căldură – listă de verificare

Evaluarea sistemului actual de încălzire

Lorem ipsum

Majoritatea oamenilor îşi schimbă pompa de căldură din cauza costurilor ridicate asociate cu încălzirea. Încercaţi să faceţi o analiză a costurilor, cel puţin pentru ultimul an, încercând să mergeţi mai mult în urmă, astfel ca o iarnă neobişnuit de călduroasă – sau rece – să nu creeze o imagine înşelătoare.

Boilerele şi rezervoarele ocupă spaţiu. O pompă de căldură foloseşte mai puţin de jumătate de metru pătrat, eliberând spaţiu valoros.

 

Dacă intenţionaţi să vă îmbunătăţiţi sistemul de încălzire, luaţi în considerare încălzirea fără bătăi de cap din surse regenerabile care poate face faţă celor mai friguroase zile de iarnă.

Principiul extragerii căldurii

Lorem ipsum

 

 

Încălzirea din aer nu presupune forarea sau instalarea de furtunuri, ceea ce o transformă într-o soluţie grozavă în cazul în care terenul este limitat şi se ia în considerare o îmbunătăţire parţială – pompă de căldură + sistemul actual.

Un sistem cu sursă în sol presupune îngroparea unui furtun lung în serpentină la aproximativ un metru adâncime pe proprietatea dvs. Va fi nevoie de efectuarea de săpături pe o porţiune mare a proprietăţii dvs. care nu va putea fi folosită temporar.

Energia geotermală este o sursă de căldură stabilă, care presupune forarea a una sau mai multe găuri de sondă. Această metodă nu este deranjantă pentru grădină.

Necesităţile dumneavoastră de încălzire şi apă caldă menajeră

Lorem ipsum

Pentru producerea de căldură şi de apă caldă menajeră şi alegerea puterii corecte a pompei de căldură, acordaţi atenţie necesarului de apă caldă menajeră şi receptoarelor de căldură.

Pompa de căldură încălzeşte radiatoarele şi instalaţia de căldură în pardoseală indiferent de temperatura necesară la furnizare. Cu toate acestea, dacă sistemul de alimentare cu căldură este mai mic decât consumul, va fi nevoie de mai puţină energie, oferind eficienţă maximă.

 

Un necesar scăzut poate fi satisfăcut cu o pompă de căldură de 180 de litri cu un încălzitor de apă integrat plus un al doilea rezervor opţional pentru necesarul suplimentar. O temperatură de 55-60°C este suficientă

Răcire – confort pe tot parcursul anului

Lorem ipsum

Pe lângă încălzire şi apă caldă menajeră, în timpul verilor fierbinţi, o pompă de căldură cu sursa în sol poate furniza răcire interioară, cunoscută şi ca răcire pasivă şi activă.

Prin circularea unui lichid rece în buclă, se produce răcire la un cost egal cu consumul a două becuri.  Această tehnică se numeşte răcire pasivă şi poate fi folosită cu toate soluţiile cu pompe de căldură geotermală.

Dacă răcirea pasivă este insuficientă, o pompă de căldură susţinută de un compresor va produce răcirea suplimentară.

Performanţa pompelor de căldură concurente

Lorem ipsum

Coeficientul de Performanţă (COP) exprimă capacitatea unei pompe de căldură de a produce căldură comparată cu energia necesară pentru obţinerea sa. De exemplu, COP4 înseamnă că 1kW de energie electrică produce 4kW de căldură. Însă, datorită temperaturilor interioare şi exterioare diferite, trebuie să cunoaşteţi eficienţa media a pompei de-a lungul anotimpurilor, zi şi noapte.

Dar aceasta nu este întreaga poveste. Măsurarea COP în condiţiile specifice de test, fără a calcula consumul de energie pentru toate componentele sistemului (de exemplu pompa de circulaţie), poate produce aparent rezultate foarte bune. Dar o măsurare nu ar trebui efectuată doar pentru a suţine considerente de marketing. Ar trebui sa ofere proprietarilor clădirilor o imagine corectă asupra modului în care pompa de căldură funcţionează în timp.

Cea mai realistă şi exactă metodă de măsurare este SCOP (Coeficient de Performanţă Sezonier). Astfel se includ cele mai calde şi mai reci perioade de peste an, precum şi energia necesară producerii de apă caldă menajeră. Alţi factori care pot influenţa rezultatul calculului includ dimensiunea clădirii, localizarea geografică şi numărul de persoane. Diferenţa dintre COP şi SCOP este deseori foarte semnificativă.

Dimensionare & economii preconizate

Lorem ipsum

O pompă de căldură mai mare costă mai mult, dar are costuri de funcţionare mai mici şi vice-versa. Dimensionarea corectă va asigura echilibrul optim între investiţii şi costuri de funcţionare.

Factorii care afectează rezultatul includ starea casei, sistemul de încălzire şi temperatura exterioară – zona climaterică şi evoluţia preţurilor pentru tipul de energie folosită.

NB! Instalarea unei pompe bune de căldură creşte valoarea casei dumneavoastră.

Deviz de costuri

Lorem ipsum

Comparaţi devizul dumneavoastră: totul de la costurile pentru instalarea la cheie până la deconectarea şi înlăturarea vechiului boiler. Pompele ieftine de căldură trebuie să aibă suficientă putere pentru a vă încălzi uşor locuinţa. Un preţ de achiziţie scăzut şi atrăgător poate fi rapid înghiţit de costuri de funcţionare mai mari.

O pompă de căldură este parte dintr-un sistem de încălzire complex, care constă şi dintr-un sistem de distribuire şi o sursă în sol.

Cheia succesului este alegerea unui produs fiabil şi de calitate şi a unui instalator expert care să gestioneze şi să finalizeze întreaga instalare.

Servicii post vânzare

Lorem ipsum

În mod normal, o pompă de căldură ar trebui să funcţioneze pe tot parcursul anului şi să nu necesite întreţinere. Pentru serviciile necesare ocazional, este important să aveţi un vânzător de încredere

Solicitaţi telecomanda, care vă permite să ridicaţi sau scădeţi temperatura din casa dumneavoastră prin Internet când vă întoarceţi acasă dintr-o vacanţă sau dintr-o călătorie de afaceri.

În cazul garanţiei oferite, nu vă lăsaţi distraşi de durata perioadei de acoperire, ci verificaţi ce anume este acoperit de garanţie. Este important ca asigurarea să acopere întregul produs, nu doar compresorul.

Contact

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați

Scrie-ne

Vă informăm că acordul dumneavoastră poate fi retras în orice moment, trimițând un mesaj de e-mail... Mai mult
Vă informăm că acordul dumneavoastră poate fi retras în orice moment, trimițând un mesaj de e-mail către Ofițerul responsabil cu protecția datelor la info@thermia.com, de la adresa de e-mail la care se referă acordul. Vă informăm facem profilarea vizitatorilor pe site. Datele dumneavoastră nu vor fi partajate în afara Comunității Economice Europene sau împărtășite cu organizații multinaționale. Ascunde
Vă informăm că administratorul datelor personale furnizate în formularul de mai sus este... Mai mult
Vă informăm că administratorul datelor personale furnizate în formularul de mai sus este Thermia AB cu sediul în Box 950 671 29 Arvika. Vă rugăm să trimiteți toate întrebările și preocupările dumneavoastră responsabilului nostru cu protecția datelor la info@thermia.com. Datele dumneavoastră vor fi prelucrate pentru a răspunde la întrebarea dvs. în conformitate cu prevederea conform căreia prelucrarea datelor este legală dacă este necesară realizarea unui acord sau înainte de încheierea acestuia. Dacă sunteți de acord cu cele de mai sus, datele dumneavoastră vor fi folosite și pentru a trimite conținut de marketing. Puteți găsi informații complete despre datele dumneavoastră personale în politica noastră de confidențialitate. Ascunde
* Mandatory field

Partenerul Thermia din România

HEAT PUMPS TECHNOLOGIES SRL

HEAT PUMPS TECHNOLOGIES SRL

+40771067393